اکنون چندین ماه از روی کار آمدن دولت جدید میگذرد و هنوز فضا برای فعالیت مناسب احزاب و مطبوعات باز نشده است.
این درحالی است که بسط آزادیهای سیاسی و اجتماعی از جمله مهمترین شعارهای انتخاباتی حجت الاسلام دکتر حسن روحانی بود که به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از مهمترین علل پیروزی وی در انتخابات نیز سر دادن همین شعارها و جذب قشر جوان به سوی خود بود.
این درحالی است که بسط آزادیهای سیاسی و اجتماعی از جمله مهمترین شعارهای انتخاباتی حجت الاسلام دکتر حسن روحانی بود که به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از مهمترین علل پیروزی وی در انتخابات نیز سر دادن همین شعارها و جذب قشر جوان به سوی خود بود.
محمد فتحی زاد ، روزنامه نگار و از فعالان اصلاحطلب به عصر قانون گفت: عدم فعالیت و تلاش مناسب در عرصه سیاست داخلی، یکی از بزرگترین انتقاداتی است که به دولت آقای روحانی وارد می باشد. متاسفانه دولت در چند ماهه گذشته، بیشتر وقت و انرژی خود را صرف سیاست خارجه کرده و بحث سیاست داخلی را تا حد زیادی رها کرده است. در حقیقت مدیران و دولتمردانی که در پستهای مربوط به سیاست داخلی قرار گرفتهاند عمدتا افرادی هستند که با سبک نگاه ملت و دولت به مسائل سیاسی، سازگار و همراه نیستند. در این بین مهمترین نهادی که در بدنه دولت دچار آفت مذکور شده است وزارت کشور است و این درحالی رخ می دهد که وزارت کشور باید خط مقدم هر دولتی در تنظیم سیاست داخلی و حل و فضل مسائل مربوط به آزادی احزاب و شهروندانش باشد.
فتحی زاد ادامه داد: یک دولت بسیار شبیه به یک بدن است در حقیقت زمانی که یکی از ارگانهای بدن انسان دچار بیماری شده و از کار بیافتد حتی با وجود آنکه سایر ارگانها و قسمتهای بدن انسان سالم باشد، باز هم بدن کارایی پیشین خود را از دست داده و نمیتواند بسیاری از فعالیتهای عادی خود را به انجام رساند. بنابر این دولت نیز باید به ترمیم ارگانهای بیمار خود بپردازد و حتی لحظهای در این زمینه درنگ نکند زیرا کوچکترین غفلت از جانب دولت عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.
بسیاری از مجموعههای اصولگرا پروانه فعالیت ندارند
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: طبق قانون احزاب و قرائت موجود از آن، در حال حاضر احزاب برای آنکه بتوانند به فعالیت در کشور بپردازند باید از وزارت کشور پروانه فعالیت دریافت کنند. البته یک نگرش دیگری نیز وجود دارد که میگوید وقتی قانون اساسی فعالیت احزاب و گروههای شناخته شده را به شرط رعایت اصول وحدت ملی، آزادی، استقلال، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی آزاد شمرده است دیگر نیازی نیست که احزاب و گروهها از وزارت کشور کسب مجوز کنند. زیرا هیچ قانونی نمیتواند به قانون دیگر و به خصوص به قانون اساسی قیدی بزند. در حقیقت صاحبان این نگرش معتقدند که دریافت پروانه فعالیت از وزارت کشور مخصوص احزابیست که بدنبال دریافت حمایتهای مختلف وزارت کشور، نظیر یارانه احزاب و.. هستند و در غیر آن صورت وقتی حزبی به دنبال در یافت این حمایتها نباشد نیازی به دریافت مجوز از وزارت کشور ندارد. اما در هر صورت با تمام تفاصیر گوناگون موجود دولت میگوید به احزابی که مجوز ندارند اجازه فعالیت نمیدهم.
فتحی زاد ادامه داد: متاسفانه در بسیاری از موارد مشاهده میشود که آقای رحمانی فضلی همین تفصیر موجود از قانون را نیز زیر پا گذاشته و در تصمیم گیریهای خود تعصبات جناحی به خرج میدهد به عنوان نمونه بسیاری از مجموعههای اصولگرا مانند جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت مبارز، جبهه پایداری و بسیاری از تشکلهای اصولگرا مجوز فعالیت ندارند و مشغول فعالیت مستمر در عرصه سیاسی هستند اما وزارت کشور هیچ برخوردی با آن ها نمی کند.
این روزنامه نگار اصلاح طلب افزود: اگر قرار است که تشکلهایی نظیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه روحانیت مبارز تهران و جبهه پایداری که مهمترین گروههای مخالف روی کار آمدن دولت آقای روحانی بودند. بدون دریافت مجوز فعالیت کنند در آن صورت احزابی نظیر مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب که سهم بزرگی در روی کار آمدن دولت داشتهاند و حتی لغو پروانه فعالیتشان هم در پارهای از ابهام قرار دارد. باید به سادگی و بدون هیچ قیدی به فعالیت آزادانه بپردازند. اما متاسفانه وزارت کشور نه در برابر جبهه پایداری و جامعه مدرسین و جامعه روحانیت ایستادگی میکند و نه اجازه فعالیت آزادانه به حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب میدهد.
سبب ناراحتی مردم و احزاب شده است
فتحی زاد در پایان گفت:ای کاش اقای رحمانی فضلی در مواردی حتی وزارت کشور آقای احمدینژاد را الگوی خود قرار دهد، اقای وزیر اگر به خاطر داشته باشند باید به یاد بیاورند که در سال ۱۳۹۱ وقتی معاون سیاسی وقت وزارت کشور از لغو کنگره اصلاح طلبان صحبت میکرد و در برابر سوالی از جانب یک خبرنگار قرار گرفت که از او میپرسید، جبهه پایداری مجوز ندارد اما با این وجود فعالیت میکند و تاکنون چندین همایش و کنگره برگزار کرده و مگر جبهه پایداری برای این کارهای خود نیاز به مجوز ندارد؟ پاسخ داد: هر تشکلی که قصد فعالیت دارد، باید مجوز دریافت کند و جبهه پایداری برای همایش جدید خود تقاضای مجوز نکرده و ما تنها به تشکلهایی که مجوز دارند، اجازه فعالیت میدهیم. متاسفانه آقای رحمانی فضلی از وزیران دولت آقای احمدینژاد نیز ضعیفتر عمل میکند و همین موضوع سبب ناراحتی مردم و احزاب شده است. اما با تمام این اوصاف معتقدم که جوانان به هیچ عنوان نباید دست از حمایت از دولت بردارند. زیرا عده ای در کمین نشسته و منتظر هستند تا حامیان دولت دست از حمایت از این دولت بردارند و آن ها دولتی را که با تلاش فراوان ملت و پس از ۴ سال سختی کشیدن روی کار آمده است را چپاول کنند.
منبع : پویش 10 اردیبهشت 1393
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر